Huis leegmaken na overlijden

Huis leegmaken  na overlijden

Wanneer een familielid komt te overlijden is dat een treurige gebeurtenis, toch is er vaak weinig tijd om te rouwen omdat er zoveel geregeld moet worden, zoals het leegruimen van de woning. Voor een huis leegmaken na overlijden in is er een alternatief; schakel de diensten in van OPRUIMINGEN AD, wij ruimen alle soorten woningen leeg, ook wanneer iemand is overleden. Voor dit soort ruimingen is uiteraard een specifieke aanpak vereist, waarbij er voldoende aandacht is voor de nabestaanden. Hoe een huis leegmaken na overlijden in door het team van OPRUIMINGEN AD werkt kunt u lezen op deze pagina.

Er is vaak weinig tijd te verliezen bij een huis leegmaken na overlijden . Neem contact op met OPRUIMINGEN AD voor meer informatie.

Inboedel leegmaken na overlijden

De noodzaak om een inboedel leeg te maken kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de inboedel opgeruimd moet worden na een overlijden of een verhuis naar het rusthuis. Omdat de familie niet altijd zelf in staat is om het leegmaken na overlijden van de inboeldel in goede banen te leiden wordt er gebruik gemaak van een inboedelservice.

Huis leegmaken na overlijden meest voorkomende situaties

Wanneer iemand komt te overlijden zijn dit de meest voorkomende situaties:

  • Een gezinslid komt te overlijden, de andere gezinsleden blijven in de woning. Er wordt een deel van de inboedel geruimd maar de meeste goederen blijven in de woning.
  • Een partner komt te overlijden waarbij de overgebleven partner zal verhuizen naar een (kleinere) woning. Een groot deel van de inboedel moet dan geruimd worden.
  • Een alleenstaande persoon komt te overlijden, de familie moet dan het huis leegmaken na overlijden . Dit moet snel gebeuren in een tijd waarin veel zaken geregeld moeten
  • Een alleenstaande persoon komt te overlijden maar er zijn geen nabestaanden die de de woning kunnen leegmaken, de huiseigenaar zal het huis dan zelf moeten ruimen om plaats te maken voor de volgende huurder.

Dit zijn veelvoorkomende gevallen bij een huis leegmaken na overlijden . Vaak speelt tijd een belangrijke rol, er is geen tijd voor rouwverwerking en de stress kan hoog oplopen. OPRUIMINGEN AD kan helpen met de planning en uitvoering, tot aan het kuisen van de woning toe.

Informeer direct bij OPRUIMINGEN AD naar de mogelijkheden voor een huis leegmaken na overlijden in .

Huis leegmaken na overlijden

Hier zijn enkele praktische tips om rekening mee te houden met een huis ruimen na overlijden:

  • Bepaal de tijd waarin de ruiming moet plaatsvinden, met name in het geval van een huurwoning kan deze periode behoorlijk kort zijn.
  • Wat moet er gebeuren met de inboedel? Regel goed welke zaken verdeeld moeten worden onder de nabestaanden en welke goederen moeten worden afgevoerd.
  • Waren er speciale wensen of bestemmingen voor de inboedel, en staat dit ergens opgeschreven?
  • De woning zal niet alleen leeggemaakt moeten worden, de woning kuisen is vaak ook nodig. Ook moet er doorgaans stoffering worden verwijderd.

OPRUIMINGEN AD helpt u graag in deze zware tijden, en kan vele zorgen omtrent een huis leegmaken na overlijden in wegnemen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2017 Opruimingen AD. Alle Rechten Voorbehouden